Традиции, настояще с бъдеще !
Click for Пловдив, България Forecast
Асеновград
НОВИНИ
Полезни връзки
МОМН
Образователен портал
на Асеновград
Уикипедия
Дечица - забавен детски сайт
История на България
Сайт на "Ботевци"
Любими книжки на малки и големи - IIа клас.
Състезание "Знам и мога" - II клас
Састезание по граматика  - III  клас
"Кълбото разказва" - IV клас
Концерт пиано - галерия
На 22.12.2016 година в ОУ „ Христо Ботев“ се проведе Коледно междучасие, което потопи ученици и учители във вълшебството на Коледата. Учениците от групите по проекта „ Твоят час“- „Рецитирам, играя, творя и мечтая“ с ръководител Бистра Кичукова - Христозова и групата по „Художествено слово“ с ръководител Виолета Хариткова рецитираха стихове посветени на Коледа. Малките любители на словото направиха драматизация на „ Легенда за Коледната елха“. Вокална група „Сбъднати мечти“ с ръководител Емилия Величкова и Вокалната група на госпожа Караиванова приповдигнаха коледното настроението на присъстващите с изпълнението на песни посветени на празника . Всичко това бе реализирано на фона на красивите декори изработени от групата по “Декоративно и приложно изкуство“ с ръководител господин Венев. Участниците отправиха своите коледни пожелания към присъстващите.
„Детска полицейска академия“ - Асеновград
Коледно междучасие в ОУ "Христо Ботев"
На 23.12.2016 година в двора на училището бе отбелязан патронният празник на ОУ „Христо Ботев“. Присъстваха настоящи и бивши ученици, учители, родители . Тържеството бе открито с фанфарният оркестър към училището, знаменосците и мажоретния състав. Присъстващите с гордост и вълнение изпълниха завладяващия химн на училището. Учениците от начален и прогимназиален етап съвместно представиха литературно - музикална програма посветена на делото на Христо Ботев, рецитираха негови стихове, изпълниха патриотични песни.
Директорът на училището госпожа Венева изнесе слово , с което изрази почит и преклонение пред делото на великия поет и революционер. Поздрави учениците и целия екип с празника, пожела им творчески успехи и да бъдат достойни последователи на своя патрон.
Патронен празник на ОУ "Христо Ботев" - Асеновград
През учебната 2016/2017 година учениците от 4Б клас участват в съвместен проект на РУ Асеновград и Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при Община Асеновград, който се нарича „Детска полицейска академия“ - Асеновград.
     Целта е предотвратяване и противодействие на извършването на противообществени прояви, превенция на насилието, агресивно поведение и асоциални прояви на децата в училище и извън него.
     Програмата е забавна, атрактивна, привлекателна и изключително поучителна за учениците. Те се научават да познават, уважават и спазват законите, да имат доверие на институциите и работещите в тях служители, да уважават и ценят труда на другите, да изпитват радост от това да бъдат полезни, да придобиват умения за работа в екип. Да знаят и отстояват правата си и правата на другите.
Национална седмица на четенето
На 12 май 2017 година учениците от 2в клас, ОУ“ Христо Ботев“,  класът по пиано на г-жа Жаклин Знаменова изнесоха крайгодишен концерт пред родители, учители, съученици и гости. Децата с удоволствие посещават заниманията по пиано следобяд, научили са множество произведения на световни композитори. Изпълниха композиции на Бах, Бетовен, Моцарт, П. Хаджиев и други. Учениците не само могат да свирят прекрасно, но и да пеят, в тяхно изпълнение чухме песните: „Звъни звънчето“, „Аз обичам да чета“, „ Happy birthday“ и други.