Традиции, настояще с бъдеще !
Click for Пловдив, България Forecast
Асеновград
НОВИНИ
НА ВНИМАНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ VII КЛАС !
10/05/2021

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ ,

ПРЕДОСТАВЯМЕ ВИ ЛИНК ЗА ДОСТЪП ДО ОБНОВЕНАТА ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА ВИТРУАЛНА ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ И КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ. МОЛЯ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ПРЕДОСТАВЕНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ С ЦЕЛ ВЗЕМАНЕ НА ИНФОРМИРАНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ.

https://sites.google.com/view/profesiiplovdiv/

„3 март - Национален празник на България“
11/03/2021

„3 март - Национален празник на България“

Вижте видеото

Новообзаведената стая за Занимания по интереси в ОУ "Христо Ботев" - Асеновград
07/01/2021
С голямо нетърпение и надежда за все повече постигнати мечти посрещаме новата 2021 година. През изминалата година екипът на ОУ "Христо Ботев" - Асеновград изготви проект и получи финансиране по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците" - 2020 и с радост и вълнение в първите дни на 2021 година откриваме новообзаведената стая за Занимания по интереси. Стаята се използва за часовете в целодневно обучение в начален етап и разполага с интерактивна дъска за интегриране на уеббазирани ресурси, модулни масички, които улесняват груповата работа и гъвкавия учебен процес, библиотека с книги на български и чуждестранни автори, 3D енциклопедии и дискове с приказки и музика за най-малките. За часовете са осигурени и множество материали за творчески дейности и забавни образователни игри и конструктори. Благодарение на стаята за Занимания по интереси предоставяме на учениците си възможности за различни стилове на учене, увеличаване на мотивацията, развитие на личностни и социални умения и креативност. Успешна година!

Вижте видеото

Патронен си празник на училището
06/01/2021

Всяка година ОУ "Христо Ботев" - гр. Асеновград с гордост от традициите и вяра в бъдещите поколения отбелязва своя патронен празник, защото учениците ни винаги се стремят към своите върхове и са уверени, че могат да направят нещо значимо! Те са верни на времето, в което живеят и знаят, че са тези, които го творят. За тях ботевец значи сила и чест.

Вежте видеото

Ден на отворени врати
26/10/2020

Основно училище "Христо Ботев" гр. Асеновград ви кани да присъствате виртуално на "Ден на отворени врати". Надяваме се повече хора да се докоснат до новостите, които се случват в любимото училище, защото да бъдем част от него е гордост и отговорност, а това, което правим, променя учениците ни към по-добро, за да получат отличния старт за тяхното практическо реализиране.

Вижте видеото


Виртуална панорама на професионалното образование и обучение и кариерно ориентиране на учениците от област Пловдив
04/06/2020

Предоставяме Ви линк към „Виртуална панорама  на професионалното образование и обучение и кариерно ориентиране на учениците от област Пловдив“ https://sites.google.com/view/profesiiplovdiv/начална-страницаДен на таланта в ОУ "Христо Ботев"
30/04/2020

На 30.04.2020 г. онлайн се проведе Ден на таланта в ОУ "Христо Ботев".

Видео с участие на учениците от І до ІV клас.

Видео с участие на учениците от V до VІІ  клас.

Обръщение към родителите
Обръщение към родителите
16/03/2020

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
• Насърчавайте детето да бъде активно.
• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.От понеделник, 16.03.2020 г., до второ нареждане учебните занятия във всички училища на територията на област Пловдив ще бъдат прекратени
От понеделник, 16.03.2020 г., до второ нареждане учебните занятия във всички училища на територията на област Пловдив ще бъдат прекратени
13/03/2020

Във връзка препоръки на Националния оперативен щаб на територията на Република България, свързани с разпространение на COVID-19 в световен план, се обръщаме към всички ученици и родители:

Повече информацияПУБЛИЧЕН ТЪРГ С ЯВНО НАДДАВАНЕ
14/02/2020
ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ГР. АСЕНОВГРАД ОБЯВЯВА ПУБЛИЧЕН ТЪРГ С ЯВНО НАДДАВАНЕ
за отдаване под наем на обект – „Ученически стол /столова/“ с обща площ 86 кв.м.,

Изтегли обяватаЗаповед РД 10-1028 от 11.06.2019 г.
14/06/2019
Заповед РД 10-1028 от 11.06.2019 г. за определяне на заявител по Схема „Училищен плод”ОБЯВЛЕНИЕ с Изх. № РД-25-381 от 30.05.2019г.
30/05/2019
ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА
за набиране на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по Схема „Училищен плод” и Схема "Училищно мляко” в ОУ „Христо Ботев“ - Асеновград за период от три учебни години: 2019/2020г., 2020/2021г. и 2021/2022г.


Благотворителен базар за Йоана
30/04/2019
Искаме да благодарим на всички родители, ученици и учители, които отвориха сърцата си за поредния благотворителен базар на ОУ "Христо Ботев" - Асеновград!
Ще дарим 2 000 лв. за Йоана!

Фотогалерия


Да пазим чиста планетата Земя
30/04/2019
Учениците от вторите класове отбелязаха Деня на Земята, включвайки се в инициативата "Да пазим чиста планетата Земя"  като почистиха двора на училището.

ФотогалерияКонкурс за отдаване под наем на обект Ученически стол
01/03/2019
ОУ „Христо Ботев“ Асеновград обявява конкурс за отдаване под наем на обект Ученически стол (столова). За повече информация вижте тук.Нови шкафчета за всички ученици от І до VІІ клас.
Нови шкафчета за всички ученици от І до VІІ клас.
11/02/2019
През месец февруари 2019 година за всички ученици от І до VІІ клас на ОУ „Христо Ботев“  – гр. Асеновград са закупени и монтирани шкафчета, финансирани от МОН по модул „Осигуряване на ученически шкафчета“ на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.


За бъдещите първокласници и техните родители
04/07/2018

На 04.09.2018г. от 17.30ч ще се проведе родителска среща с родителите на първокласниците за 2018/2019 год. Място на провеждане - класните стаи на първи клас в малката сграда на училището.

Завършване на учебната 2017/2018 година - 19.06.2018г.
20/06/2018

Фотогалерия


ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ
15/05/2018

ПРЕЗЕНТАЦИЯ за организация на дейностите за провеждане на НВО в VІІ клас по български език и литература и математика и на изпитите за проверка на способностите за приемане на ученици в неспециализираните училища.


Програма по случай 8-ми март Денят на жената
Програма по случай 8-ми март Денят на жената
09/03/2018

Учениците от „Арт работилница“ подготвиха програма по случай 8-ми март Денят на жената, с която поздравиха своите майки и баби.
Фотогалерия

Програма посветена на героите загинали за Освобождението на България.
Програма посветена на героите загинали за Освобождението на България.
09/03/2018

Третокласниците от клуб „Аз обичам България“ към Проект „Твоят час“ с ръководител Емилия Йорданова изнесоха пред родители, гости и съученици програма посветена на героите загинали за Освобождението на България.
Фотогалерия


140 години от Освобождението на България
140 години от Освобождението на България
09/03/2018

Учениците от ОУ“Христо Ботев“ тържествено отбелязаха 140-годишнината от Освобождението на България.
Фотогалерия


НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО
14/12/2017

Уважаеми ученици,
Попълнете настоящата анкета във връзка с НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 11-15 декември 2017 година.
Краен срок 17.12.2017 г
Презентация
във връзка с НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Родителска среща
12/10/2017

На 18.10.2017 година (сряда) от 17.30 ч ще се проведе среща с родителите на  учениците от І до VІІ клас в класните стаи.

Изисквания към медицинските бележки
12/10/2017

Има промени при извиняване на отсъствията по здравословни причини, посочени  в писмо до училищата от Началника на РУО. Медицинските бележки трябва да  бъдат в посочения вид.

Закриване на учебната 2016/2017г.
26/06/2017

На 16.06.2017г. пред барелефа на ОУ „Христо Ботев“ директорът на училището, госпожа Венева поздрави, учениците от прогимназиален етап за успешното завършване на учебната 2016/2017г. Госпожа Венева връчи на пълните отличници от VІІ и VІІІ награда – книга, а на непълните отличници грамота за отличен успех.
С грамота бяха наградени учениците представили се отлично на НВО - 7 клас и активно участвалите  в дейността на училището през учебната 2016/2017 година.
Учениците от ателие „ Художествено слово“по проект „ Твоят час“ с ръководител Виолета Хариткова поздравиха съучениците си с кратък рецитал и драматизация по притчата „Сълзите на учителя“.
Със сълзи в очите седмокласниците се разделиха с класните си ръководители и учители с песента „ Един неразделен клас“.

Полезни връзки
МОМН
Образователен портал
на Асеновград
Уикипедия
Дечица - забавен детски сайт
История на България
Сайт на "Ботевци"